Stage in het buitenland

Je wilt dolgraag werkervaring opdoen in het buitenland en natuurlijk wil je ook de taal en de cultuur van de verre bestemming leren kennen.

Een buitenlandstage regelen kan soms lastig zijn. Het kost net wat meer moeite dan in Nederland en uiteindelijk zul je ook allerlei andere zaken in het bestemmingsland moeten regelen zoals onderdak, verzekeringen en andere aanverwante zaken.

Deze site zal je informatie geven en je ondersteunen bij je zoektocht. Lees vooral over de ervaringen van andere studenten die ook op stage zijn geweest in het buitenland en leer van hun ervaringen.

Er zijn tal van sites die een overzicht bieden van stageplekken in het buitenland. In de toekomst zullen wij je ook met een overzicht kunnen presenteren van beschikbare stageplekken bij leuke bedrijven in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje of het Verenigd Koninkrijk.

NB: erasmusbeurs.nl bied zelf geen stageplekken aan en bemiddelt ook niet. Wel helpen wij je graag op weg en kun je altijd contact met ons opnemen als je het een en ander wilt weten. Lees vooral ook de ervaringen van andere studenten over hun stage in het buitenland.

One thought on “Stage in het buitenland

  1. Jan Hanina

    Geachte heer/mevrouw,

    Mijn naam is Jan Hanina, ik ben een 2e Jaars Chemische Technologie voltijd student. Volgend jaar ga ik stage lopen in Manchester, UK (vanaf September) Mits ik natuurlijk al mijn vakken heb gehaald en aan de eisen voldoe.
    ik heb geprobeerd om een Erasmusbeurs aan te vragen op school, maar ik kan helaas helemaal niks vinden en op school heeft ieder docent/stagecoordinator geen idee hoe het zit. Nou weet ik niet of het aan mijn school ligt, maar weten jullie hoe of bij wie ik precies terecht kan komen voor die beursaanvraag?
    ik zit op de Hoogeschool in Utrecht, afdeling Natuur&Techniek aan de Institute of Life Sciences & Chemistry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.