Hoogte erasmusbeurs

Het beursbedrag voor de erasmusbeurs bedraagt per maand EUR 200 bij studeren in het buitenland. Wanneer je gaat stagelopen in het buitenland dan is het bedrag minimaal EUR 200 maar wordt het verder bepaald door je eigen hogeschool of universiteit. De erasmusbeurs is bedoeld als tegemoetkoming in de reiskosten en een vergoeding voor bijvoorbeeld de extra verblijfkosten. Wie studiefinanciering ontvangt kan dan natuurlijk ook in aanmerking komen voor een uitwonende beurs en je OV kaart kun je het beste tijdelijk stopzetten zodat hiervan de schuld niet oploopt of dat je een OV kaart nog langer kunt gebruiken mocht je iets langer over je studie doen. De hoogte van de erasmusbeurs verschilt dus of je studie of stage gaat doen. Je onderwijsinstelling bepaalt voor welke periode je een vergoeding krijgt – hiervoor gelden in ieder geval perioden van minimaal drie tot maximaal twaalf maanden.

 

 

3 thoughts on “Hoogte erasmusbeurs

 1. C.A.D.V. Dix

  Geachte mevrouw, mijnheer,

  Mijn dochter studeert bij TIO Hoge School Utrecht, Hotel & Eventmanagement. Deze zomer gaat ze voor 4 maanden stage lopen in een door de school goedgekeurd hotel in Macedonia. Er is hiervoor voor haar een Erasmus Stage Beurs aangevraagd bij u. Deze is helaas afgewezen!
  Mijn vraag aan u is waarom is deze afgewezen; wij kunnen hier niets in de voorwaarden over terugvinden? Het is ons bekend dat niet veel studenten voor Macedonia kiezen mocht dit de reden zijn kan er in dit geval dan voor haar geen uitzondering gemaakt worden? Als ze dit voortijdig geweten had, dan had zij nog de gelegenheid gehad andere maatregelen te treffen.
  Mocht u haar niet tegemoet willen komen weet u dan nog eventuele alternatieven met betrekking tot een stagebeurs?
  Dank voor de door u te nemen moeite,
  vriendelijke groet,

  Tine Dix

 2. Asten

  Beste,

  Na het informeren bij mij op school over de hoogte van de Erasmus beurs werd er mij niet verteld hoe het zit met het ontvangen van deze beurs.

  Kunt u mij vertellen of we het bedrag per maand krijgen of dat het in 1 keer wordt gegeven wordt voordat het schooljaar in het buitenland begint?

  Ook zou ik graag willen weten hoe het zit als de periode van het studeren in het buitenland stopt midden in een maand, heb ik dan de volledige maand nog recht op de Erasmus beurs?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  V. Asten

 3. Ans

  Hallo Tinx

  Zie het kopje ‘Erasmus landen”

  Daar staat geen Macedonia tussen, ik denk dat het daarmee te maken heeft.

  Zoals ik net heb gelezen. Moet het stagebedrijf waar je gaat lopen binnen Europa vallen.

  Daar staan het volgende:

  Aan het Erasmusprogramma doen alle lidstaten van de Europese Unie mee, daar bovenop doen ook nog de landen IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Turkije mee.

  Zie lijst met landen

  succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.