Erasmusbeurs aanvragen

Het Erasmus programma is onderdeel van het Leven Lang Leren programma. Dit programma is ervoor bedoeld om de samenwerking tussen alle deelnemen landen te verbeteren op onderwijsniveau.

Voor studenten die willen studeren in het buitenland of die stage lopen in het buitenland is er de erasmusbeurs. Deze erasmusbeurs is toegankelijk voor alle studierichtingen.

Aanvragen van de Erasmusbeurs

Het budget voor de Erasmusbeurzen wordt toegewezen aan de onderwijsinstellingen, oftewel jouw hogeschool of universiteit. Dit betekent dus ook dat je bij je eigen school of universiteit de erasmusbeurs dient aan te vragen. Ga dus eens langs bij het Buitenlandbureau of International Office van jouw onderwijsinstelling. Zij hebben (als het goed is) alle benodigde documentatie voor je beschikbaar. Wees er dus wel op tijd bij, want als er veel animo is binnen jouw school voor erasmus dan kan het dus zijn dat de sluitingsdatum misschien al is opgetreden. Deze sluitingsdatum wordt bepaald door de onderwijsinstelling zelf.

Bij het buitenlandbureau of International office van jouw school of universiteit kunnen ze je ook informeren over eventuele extra eisen die ze misschien stellen aan de deelnemers of andere mogelijkheden die er misschien zijn met uitwisselingsprogramma’s die gemaakt zijn met scholen of universiteiten in het buitenland. Wie weet kun je, door grondig te informeren, dus nog extra voordeel halen uit de uitwisselingsprogramma’s die jouw school al aanbied.

Het aanvragen van de erasmusbeurs is dus erg eenvoudig!

 • informeer binnen je eigen hogeschool of universiteit naar het buitenlandbureau of international office
 • vraag naar de benodigde documentatie voor studeren of stage in het buitenland
 • wees er op tijd bij!

 

 

 

 

4 thoughts on “Erasmusbeurs aanvragen

 1. Sanja

  Ik zou graag de erasmusbeurs willen aanvragen. Ik ben vorig jaar afgestudeerd van mijn bachelor, en wil per september 2013 willen studeren in België. Omdat ik niet meer ingeschreven sta op mijn oude school, zou ik graag willen weten waar ik deze beurs kan aanvragen?

 2. Kevin

  Voor mij geldt hetzelfde? Moet je dit dan aanvragen bij je nieuwe school in het buitenland?

 3. Elvin Ergin

  Sinds September doe ik mijn Master in een universiteit in Barcelona. Echter vereist deze master een stage. Ik zou graag in aanmerking willen komen voor een stage, maar sinds ik niet meer sta ingeschreven in een hogeschool of universiteit in Nederland vraag ik me af ok ik in aanmerking kom.

 4. Karel

  dag,
  voor mij geldt ook hetzelfde. ik ben twee jaar geleden afgestudeerd en sta niet meer ingeschreven bij mijn school. Ik wil vanaf september in belgie gaan studeren en wil graag weten hoe ik dan die beurs kan aanvragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.